ContaCt US:

And like our site on Facebook:)

TEC OUT ApS

Nørre Snedevej 9

Dk-8700 Horsens

Mail: info@tec-out.com

Number: +45 30 22 00 55 (notice new phone number)

VAT no. 37142964

Name *
Name

9 Nørre-Snedevej
Horsens, 8700

+45 30 22 00 55

Seats - for functional living. For all ages. For any purpose. For a lifetime. For life changes. For compact living. For outdoor life. For big and small. For comfort. For play. For relaxing. For enjoying life. #TakeLifeOutside

Blog

Blog om livet i og udenfor TEC OUT

JAPAN INSPIRERER OGSÅ TEC OUT

Martin Stoltze

Hej igen

Vi vil også gerne fortælle Jer lidt om hvor vores inspiration til Seats kommer fra.

Rigtig mange ting i vores hverdag henter inspiration fra den japanske kultur, som især op gennem det 20. århundrede har påvirket europæiske designere og arkitekter.
I Skandinavien føler vi os tiltrukket af enkeltheden og den diskret insisterende skønhed, som kendetegner den enkle japanske livsstil.
Den stærke tilstedeværelse af tradition skyldes formodentlig at landet i mere end 200 år fra 1630 til 1853 var næsten helt lukket og uden påvirkning udefra.

Ligesom japanerne har æstetiske skønhedsformler for digtning, de såkaldte Haiku, har de det også for blomster – Ikebana.
Ikebana er blomsterkunst – på japansk betyder ordet faktisk “at få blomster til at leve. Der er en række regler for korrekt ikebana. Arrangementet skal være tredimensionelt, så blomsterne får liv. Man bruger aldrig fire eller ni blomster af samme slags – kun ved bestemte lejligheder. Ikebana udspringer af zenbuddhismen.
Vi har længe kunnet spise Sushi i mange forskellige variationer, og den specielle japanske tegneserie Manga har mange tilhængere. Senest har der været stor interesse for den grønne Matcha te og dens mange gode egenskaber.

Også den japanske boligindretning er en rig kilde til inspiration. Den bygger på enkle principper hentet hos en buddhistisk munk, Kakunyo, der tilskrives det første egentlige bambus hus i japansk arkitekturhistorie.
Der er plads til meditation, men vigtigst er roen og det konsekvente fravær af overflødige ting og farver.
Vi kender lamper og rullegardiner i rispapir og ordet futon får de fleste til at tænke på en speciel form for madras. 99% af japanerne sover på futon og 99% af danskerne sover på springmadras.
Ordet "rygproblemer" kendes næsten ikke hos japanerne, mens omkring halvdelen af danskerne har rygproblemer.

De fleste ved også at japanere sidder på gulvet på en Zabuton- den original og populære japanske siddepude. Det gælder næsten alle af de 128 mio. japanere, og det gør de hver eneste aften.
Det er denne gode vane som har været en af inspirationskilderne til TEC OUTs første produkt siddehynden Seats

Seats opfordrer til et liv i gulvhøjde på ægte japansk vis. At sidde lavt, i pagt med naturen, giver jordforbindelse - og hjælper med at aktivere sanserne, midt i en hektisk online hverdag. Det handler om et fælles æstetisk sprog - et farverigt & minimalistisk udtryk - og en kærlighed til detaljen, i samspil med høj håndværksmæssig kvalitet. Seats er lige velegnede ude som inde.

Seats er en modulær siddehynde, der kan bygges sammen i utallige kombinationer ved hjælp af kraftige skjulte magneter, som yderligere udnyttes til nem opbevaring på væggen. Materialerne er nøje udvalgt for deres egenskaber til udendørs brug, ligesom konstruktionen er gennemtænkt til fleksibel anvendelse.
Desuden er Seats interessant når man taler om Downsizing tendensen der vinder større indpas herhjemme, som det i flere år har gjort i USA. Bo mindre og med færre ting, som dermed gerne skal være funktionelle og kunne bruges i flere sammenhænge.

 

Manga

Osamu Tezuka anses for at være den moderne mangas fader, da han tog inspiration fra Walt Disney studierne og udgav bl.a. Astro Boy.

Siden da er mangaens popularitet steget eksplosivt, og i dag er omkring 40 procent af alle tryksager udgivet i Japan manga. Manga læses af unge og ældre og omhandler alt lige fra sport, som er et meget populært manga-emne, til science fiction og romantik.

Matcha

Den traditionelle japanske tea ceremony centreres om tilberedning, servering og drikning af den varme grønne te og udtrykker en meditativ og spirituel stil.

Vi kender den især som matcha latte og som smagsgiver og farvestof til green tea ice cream, og en serie speciel japansk konfekt.

Pulveret stammer fra specielt dyrket te, ca. 3 uger før høsten skal planterne vokse i skygge for at producere ekstra theanine and caffeine..

 

// TEC OUT // Uglen